- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešićev šou za kraj pred početak: „Igračima nisam rekao – samo kad bi bilo vode“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Košarkaši i košarkašice Srbije odleteli su za Francusku na predstojeće takmičenje, a selektor Svetislav Pešić napravio je šou za kraj pred domaćim novinarima, jer je simulirao onu čuvenu konferenciju na kojoj je u centru pažnje bila voda.
I sada je voda bila Karijeva tema i bilo je malo vode, baš kao i pre nekoliko godina, kada je posle meča Crvene zvezde koju je trenirao i Bajern Minhena, upitao: „Ima li vode ovde? Dajte donesite vode. Dajte gaziranih pića. Izumrećemo ovde, je**te ko organizuje ovo“, glasila je jedna od Karijevih kultnih konferencija, na koju je podsetila ova pred odlazak na predstojeći turnir.
Bio je to pravi mali šou za kraj, na oproštaju od Srbije i letu za Francusku pred početak velikog turnira na kom će naš nacionalni tim jurišati na medalju.
„Sve ostalo ide kao rutina neka i priprema, tako da ja mislim da ovako sad izgledamo dosta smireni i nadam se da će tako i da ostane. Samo kad bi imalo malo više vode ovde, to bi bilo baš poželjno, ali dobro, izdržaćemo. Nemate sponzora? Da Voju Đorđevića pozovemo, doneo bi torbu vode“, rekao je Pešić i izazvao osmeh na licima prisutnih.
Pričajući o turniru koji očekuje Orlove, koji će biti u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom, Pešić je rekao.
„Većina naših igrača je prošla kroz jednu vrlo tešku sezonu. Zašto tešku, zato što su manje-više svi noseći igrači u svojim klubovima i od njih se najviše traži. Dolazi do fizičkog opterećenja. Tako da je ovaj proces priprema za turnir, za mene kao trenera, ako mogu tako da kažem, to nisam igračima rekao, evo sad im kažem, za mene kao trenera, bio najizazovniji. To su najizazovnije pripreme za jedno takmičenje u trenerskoj karijeri. Jer, vrlo je teško isplanirati proces treninga i sve što je potrebno da bi se ekipa pripremila. Većina igrača nije došla odmorna, spremna, predstojeći turnir je poseban za sve nas. Sa te strane daje neku dodatnu motivaciju, neko dodatno zalaganje, pokušali smo da se pripremimo koliko je moguće“.
Reč je zatim dobio kapiten Bogdan Bogdanović koji je bio akter turnira pre osam godina u Brazilu.
„Eto, nosim neka lepa sećanja, neka lepa iskustva. Nova prilika za nas. Propustili smo prethodni turnir pre četiri godine, dosta igrača ovde nije bilo 2016. godine, mislim da smo Joka i ja bili u sastavu za Rio 2016, tako da smo svi uzbuđeni i spremni za ono što nas očekuje“, istakao je Bogdan.
Prisutnima se kratko obratio i Nikola Milutinov, snažni centar reprezentacije.
„Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali kvalitet. Južni Sudan je zamalo pobedio Ameriku, Portoriko igrao odlično u kvalifikacijama. Za Ameriku tne treba da pričam. Svaku utakmicu moramo da budemo fokusirani, nema lakih protivnika da bismo došli do tog nekog cilja“, istakao je Milutinov.
Usledilo je pitanje za selektora Svetislava Pešića da li će biti teško i da li mora da smiruje igrače, jer je to selektorka Marina Maljković apostrofirala kada su u pitanju košarkašice. Da će biti najteže smiriti ih.
„Ne znam u kom smislu smiriti? Znate kako, svako takmičenje je izazovno, posebno. Ne igraju se svake godine ovi turniri, igraju se svake četiri, kao što je Bogdan rekao, na prethodne se nismo kvalifikovali. Ali, ovo je sigurno jedna dodatna motivacija za svakog od nas, za kompletnu ekipu, mislim da imamo dovoljno iskusnih igrača koji znaju da kontrolišu emocije i imaju rutinu za pripremu utakmice. Važno je kao i na svakom takmičenju pre svega, pripremati se za sledeću utakmicu“, zaključio je Pešić.
Košarkaš Dušan Ristić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
SPORT
Loša, pa dobra vest za „srpskog orla“ – Francuska je nova destinacija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala