Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbinu uhapšenom na prelazu Merdare određen pritvor do 30 dana

© Sputnik / Teodor Anastasijevićkosovska policija, ilustracija
kosovska policija, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Saši Z. (39) iz Beograda koji je pre dve noći uhapšen na prelazu Merdare određen je pritvor do 30 dana, potvrdila je advokat Jovana Filipović.
Saša Z. uhapšen je veče pre obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku gde je trebalo da učestvuje na Memorijalnom fudbalskom turniru.
Jovan Filipović je u izjavi za „Kosovo onlajn“ istakla da su Saši Z. na teret prvobitno stavljena dva krivična dela: krivično delo neosnovano posedovanje oružja i krivično delo širenje rasne, verske mržnje i netrpeljivost.
Međutim, kako dodaje, oslobođen je optužbe u vezi sa posedovanjem oružja.

"Što se tiče krivičnog dela u vezi sa oružjem, ta tačka je povučena jer to što je on imao sa sobom je običan perorez i ne smatra se oružjem. To je danas povučeno. Što se toga tiče, protiv njega se ne vodi postupak protiv tog krivičnog dela, već samo za širenje mržnje. A pritvor je određen jer je on strani državljanin i postoji opasnost od bekstva", navela je Filipovićeva.

Ona je pojasnila da se njenom branjeniku stavlja na teret delo za širenje mržnje na osnovu snimka sa Tik-toka na kome kritikuje OVK.
Najavila je da će ona sutra uložiti žalbu na izrečenu meru pritvora.
"Mi smo ponudili danas i meru jemstva i mogućnost za kućni pritvor, da on bude smešten kod prijatelja na Kosovu, ali taj naš zahtev je odbijen, tako da će sutra biti uložena žalba i videćemo kakvog će stava biti Apelacioni sud", poručila je ona.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala