Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbin iz Zvečana pušten da se brani sa slobode

CC0 / Slika generisana veštačkom inteligencijom / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević koji je je uhapšen sredinom aprila na prelazu Brnjak, pušten je da se brani sa slobode, izjavio je za Tanjug njegov advokat Nebojša Vlajić.
''Sofronijević je danas pušten, ukinut mu je pritvor i braniće se sa slobode. Prihvaćeno mu je jemstvo koje sam predložio pre mesec dana, a sud je danas doneo rešenje kojim mu je ukinut pritvor'', rekao je Vlajić.
On je istakao da se postupak protiv Sofronijevića i dalje vodi, ali da će on biti u svom domu i odazvati se na poziv suda.
"On može sada da se normalno kreće, radi, putuje, ide na posao, da bude sa decom i porodicom, da živi normalno", rekao je Vlajić.
Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević je uhapšen 13. aprila na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.
Kancelarija za KiM saopštila je tada je da je Sofronijević prethodno teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane 'pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.
Kako je saopšteno, Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je primio 'dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala