Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Đurić: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMarko Đurić
Marko Đurić - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić poručio je danas u Rimu da će Srbija ostati stub mira i stabilnosti u regionu, ali da je, sa druge strane, potrebna podrška međunarodne zajednice na najvišem nivou, kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i primeni postignutih sporazuma u okviru Briselskog dijaloga.
Đurić, obraćajući se akademskoj zajednici, diplomatama, studentima i predstavnicima političkog života u Italiji, na panelu koji je organizovao italijanski Institut za međunarodne poslove, ukazao na osnovne unutrašnje i spoljnopolitičke prioritete nove Vlade Republike Srbije.
Prema Đurićevim rečima, dalje jačanje ekonomije postavljeno je visoko na agendi naše zemlje - izgradnja novih auto-puteva i železnica, infrastrukture, ulaganja u IT sektor, digitalizaciju najvažniji su pravci daljeg ekonomskog napretka zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Govoreći o spoljnopolitičkim ciljevima, šef srpske diplomatije naveo je da će Srbija do 2027. biti spremna da postane punopravna članica EU. Tom prilikom, zahvalio je Italiji na podršci našoj zemlji na evropskom putu.
Đurić je boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Italiji tokom koje razgovarao sa italijanskim zvaničnicima uključujući i ministra inostranih poslova Antonija Tajanija.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala