- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zaplenjen automobil majke dečaka koji je počinio masakr u „Ribnikaru“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMUP
MUP - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Izvršitelji su danas zaplenili automobil Miljani Kecmanović, majci dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, a protiv koje se vodi pet parničnih i jedan krivični postupak.
Automobil joj je zaplenjen kako bi se namirili troškovi postupka određivanja privremene mere od skoro 1,4 miliona dinara, rekla je za Tanjug punomoćnica porodice Kecmanović Marina Ivelja.
Advokat Ognjen Božović za Tanjug je izjavio da je Viši sud u Beogradu opredelio troškove postupka privremene mere i doneo Rešenje o tome, a kako Miljana Kecmanović nije izmirila te troškove, izvršitelji su zaplenili njen automobil u postupku naplate.
Parničnom postupku po tužbi 27 članova porodice ubijenih, prethodio je postupak određivanje mere radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, te je Kecmanovićima zabranjeno da otuđe i opterete nepokretnosti, među kojima je bio i automobil.
Tim rešenjem ona je obavezana da im solidarno plati troškove od skoro 1,4 miliona dinara, a s obzirom na to da ona nije izmirila te troškove njoj je zaplenjen automobil.
Protiv roditelja dečaka vodi se pet parničnih postupaka po tužbama članova porodica ubijenih i ranjenih, a za naknadu nematerijalne štete.
Takođe protiv njih se vodi i krivični postupak koji je odlukom suda zatvoren za javnost radi zaštite maloletnih žrtava.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala