- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bugarski Paspalj se odrekao para da bi pobegao iz Amerike – i približio Filipa Zvezdi

© Foto : FIBASaša Vezenkov
Saša Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Saša Vezenkov, bugarski košarkaš, više nije igrač Toronta i samo se čeka zvanična objava da se vraća u Olimpijakos. Njegov povratak u grčki klub mogao bi da igra veliku ulogu u dolasku Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu.
Nije Saši Vezenkovu stalo do šest i po miliona dolara koliko je mogao da inkasira već mu je stalo do toga da ima zapaženiju ulogu što će u Evroligi sigurno biti slučaj. Prošle sezone odigrao je 54 utakmice za Sakramento, a prosečno je beležio 5,4 poena i 2,3 skoka.
Posle epizode u dresu Kingsa Bugarina je predstavio Toronto, a onda je već tada počelo da se priča o njegovom povratku u Evroligu odnosno Olimpijakos.
Sada je zvanično saradnja završena, a uskoro bi trebalo da stigne i potvrda Olimpijakosa o tome da se Vezenkov vratio u ekipu. Bugarski košarkaš u grčkom timu igrao je u periodu od 2018. do 2023. godine, a u sezoni 2022/2023 bio je najkorisniji igrač (MVP) Evrolige.
S obzirom na to da se u Olimpijakos vraća jedan od najboljih krilnih centara u Evropi jasno je da bi to moglo da smanji minutažu Filipu Petruševu za kog se već neko vreme govori da se vraća u Crvenu zvezdu.
Sada je u ovoj situaciji povratak srpskog košarkaša među crveno-bele još realnija opcija, ali on trenutno ima druge obaveze koje obavlja za reprezentaciju Srbije.
Srbija - Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
SPORT
Pozdrav Srbina i Grka usred Beograda – kako dolikuje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala