Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

RIK doneo rešenje o dodeli mandata novim poslanicima

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Republička izborna komisija na današnjoj sednici donela je rešenje o dodeli mandata za troje novih poslanika koji će popuniti upražnjena poslanička mesta.
Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević je naveo da je RIK danas primio dopis Skupštine da je Ivani Nikolić i Vladimiru Orliću sa liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", prestao mandat narodnog poslanika, pa su mandati dodeljeni prvim sledećim kandidatima sa liste iz redova Srpske napredne stranke, Vesni Stanković i Zdravku Mladenoviću.
I poslanik Rejhan Kurtović sa izborne liste "Ujedinjeni za pravdu", iz Stranke pravde i pomirenja podneo je ostavku na poslaničko mesto, a u parlamentu će ga zameniti Sabira Hadžiavdić.
Pored toga, Republička izborna komisija usvojila je danas odluku o planu informisanja i edukaciju birača za 2024. godinu, koji će realizovati u saradnji sa relevantnim organizacijama, poput Međunarodne organizacije za izborne sisteme, ODIHR, kao i Vestminsterskom fondacijom za demokratiju.
Dimitrijević je naveo da su plan i program pripremljeni u saradnji sa pomenutim organizacijama, a njime će se ostvariti i posebni ciljevi, kojim će se realizovati deo programa koji je već usvojen.
Dodao je da se posebni ciljevi pre svega tiču unapređene organizacije i kapaciteta Komisije za obezbeđivanje informisanosti i edukacije birača, te da će biti uspostavljena uža organizaciona jedinica u službi Narodne skupštine, koja će se isključivo baviti poslovima informisanja i edukacije birača.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala