- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićevi robini /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija - Grčka
Srbija - Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije ima fantastičan tim, a čini se da ostale selekcije posebno mogu da nam zavide na poziciji centra jer Nikola Jokić ima dva maestralna saigrača na istoj poziciji, Nikolu Milutinova i Uroša Plavšića.
Srbija u svom timu ima najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića, ali srpski as pobrinuo se za to da i kada nije na terenu ima dostojne zamene.
Godinama unazad Nikola Milutinov jedan je od najboljih centara Evrope, a uvek opravda očekivanja i u dresu Srbije. Pokazao je to i tokom pripremnog perioda, a posebno raduje njegova igra kada je na parketu zajedno sa Jokićem.
Da mogu zajedno da igraju pokazali su protiv Francuske, a da je Milutinov dostojan Jokićev zamenik pokazao je u nekoliko situacija protiv Grčke naročito kada je sprečio Janisa Adetokumba da poentira, baš kao što to radi trostruki MVP NBA lige.
Mesto u timu zaslužio je i Uroš Plavšić koji je takođe tokom prijateljskog duela sa Grcima pokazao svoje umeće.
Njegovo zakucavanje je sa velikim oduševljenjem dočekala cela Arena. Iako je jasno da će Jokić biti taj koji će provoditi više vremena na terenu Milutinov i Plavšić izuzetno poštuju saigrača i znaju da ga zamene na pravi način kada je to potrebno.
Poštovanje je uzajamno, Jokić ovu dvojicu saigrača ne samo da ceni, već obožava kada je sa njima na terenu je uspeva da ih razigra i dodatno motiviše, baš kao što to radi u Denveru sa drugim saigračima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala