- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je igrati sa Jokićem – Petrušev otkriva za Sputnjik: „Ako ste sami, sigurno će vas naći“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija - Grčka
Srbija - Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
Pratite nas
Filip Petrušev je košarkaš oko koga se podiglo mnogo bure tokom prethodnih dana zbog potencijalnog povratka u Crvenu zvezdu, ali on sada ima važnije stvari – saradnju sa Nikolom Jokićem o čemu je govorio za Sputnjik.
Petrušev nije imao sjajnu sezonu iza sebe, pokušao je da se probije u NBA ligi i brzo odustao, vrativši se u Evropu.
Dolazak u Olimpijakos je značio i novo prilagođavanje, talentovani krilni centar je morao brzo da se snađe u novoj sredini, ali se čini i da mu je nešto manja minutaža i odgovarala.
Tokom priprema Srbije za predstojeće takmičenje Petrušev se iskristalisao kao prva opcija selektora Svetislava Pešića za poziciju krilog centra, kako zbog svojih igara, tako i zbog činjenice da je Nikola Jović, starter na prethodnom Mundobasketu, imao probleme sa povredama.
Petrušev je sjajno iskoristio priliku, na svakoj utakmici je bio među najzapaženijima u timu, a primetno je i da se odlično uklopio sa partnerom na centarskoj poziciji – najboljim košarkašem sveta Nikolom Jokićem.
Tokom priprema smo videli mnogo situacija u kojima Jokić kreira prilike za Petruševa, a on ih je obilato koristio, i šutem za tri poena i pod obručem, što će biti velika snaga Srbije u narednom periodu.
A, kako izgleda sarađivati sa Jokićem?
„Odlično, stvarno. Samo treba da pratite sve što radi, da budete u uglu ili da utrčite pod koš u pravo vreme. On će vas sigurno naći kada ste sami“, naveo je Petrušev za Sputnjik.
Petrušev je to demonstrirao pred beogradskom publikom, najpre kod pravovremenog utrčavanja gde se jasno vidi da je tempirao pravi trenutak da pritrči na dodavanje.
U drugoj situaciji Filip se otkrio u uglu, Jokić to voli i zna da doda loptu pravo u ruke, mimo svih očekivanja.
Jednostavno, zar ne?
„Jednostavno, samo svi čitamo njega i to je to“, dodao je Petrušev.
Srbija je završila pripreme sa dve pobede u Beogradu, protiv Japana i Grčke i spremno čeka naredni duel – zvaničnu utakmicu protiv Amerike u nedelju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala