- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Predstava „Seks, laži i divlje guske“ po tekstu Vudija Alena sutra u „Teatrijumu“

pozorište - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
Pratite nas
Predstavu „Seks, laži i divlje guske“, po tekstu Vudija Alena, odigraće studenti glume i režije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 23. jula od 21.00 čas u pozorištu „Teatrijum“, u dvorištu – Atrijumu Rektorata Univerziteta u Beogradu, u Kapetan-Mišinom zdanju, najavili su organizatori.
Komediju o problemima u braku, prevarama, ljubavi i praštanju, režirala je studentkinja režije Fakulteta dramskih umetnosti Nevena Dimitrijević, a igraju studenti završnih godina glume Natalija Stepanović, Nina Nedić, Nađa Dulić, Rista Milutinović, Bratislav Zdravković, Petar Petrović i Danilo Milovanović.
Predstava je osvojila specijalnu nagradu za kolektivnu igru na Pozorišnom akademskom festivalu (PAF) u Banjaluci, a ovo je njeno prvo komercijalno izvođenje pred beogradskom publikom.
U pozorištu Teatrijum Milan Caci Mihailović izvešće svoju monodramu “Cacijev uspomenar” 27. jula. Komad sadrži anegdote s predstava, proba i iz pozorišnog bifea, koje je glumac tokom godina zapisivao na kutijama od šibica, džepnim kalendarima, salvetama.
U svojim zapisima pominje celu jednu generaciju: Miru Trailović, Zorana Radmilovića, Taška Načića i mnoge druge. Predstava sadrži omaže dramskim velikanima kojih više nema, kao što su Cica Perović, Milutin Butković, Bata Stojković, Muci Draškić, Marina Kolubajeva i drugi.
Pored ,,Cacijevog uspomenara” u pozorištu „Teatrijum“ će se večeras odigrati i predstava „Preteruješ“ Mine Ćirić, u režiji Milana Cerovića. Predstava „Revolucionarni put“ Ričarda Jejtsa, u režiji Janka Cekića, zakazana je za 24. jul, a predstava „Tuk na utuk“ po motivima dramskog teksta „Ponoćna provala“, u režiji Tatjane Kecman, za 25. jul.
Na nedeljnom repertoaru su i monodrama „Zlostavljanje“ Ive Andrića u režiji Tihomira Stanića 26. jula, kao i predstava „Moje biće tvoje“ Vesne Stanković, u režiji Janka Cekića, koja se igra 28. jula.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala