- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Istraga je pred vratima“: Zaharova o Bajdenovim kriminalnim aktivnostima

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
Pratite nas
Kriminalni period mandata američkog predsednika Džozefa Bajdena mora biti istražen, takva istraga je blizu, takoreći pred vratima, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Glavni fokus kojim se sada treba pozabaviti nije Bajdenovo fizičko stanje, već taj period zastrašujućeg broja kriminalnih aktivnosti sprovedenih tokom mandata Bajdena i njegovog tima... Fokus treba da bude i na kriminalnim odlukama na globalnom nivou koje su umesto njega donosili ljudi koje smo mogli i da ne vidimo i ne poznajemo“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.
Ona nije precizirala ko treba da vodi takvu istragu.
„Sve treba da bude usredsređeno na one zločine koji su počinjeni pod okriljem njegovog predsedničkog mandata“, objasnila je Zaharova.
Kao takve kriminalne aktivnosti navela je nekontrolisano snabdevanje Evrope oružjem i njegovo širenje po celom kontinentu, pretvaranje evropske zemlje Ukrajine u terorističku državu sa terorističkim režimom, urušavanje privrede zemalja Evropske unije, kao i kao nekontrolisana migracija, beskrajne političke mahinacije i dovođenje u egzistencijalnu opasnost država na Bliskom istoku.
„Sve ovo treba da bude predmet razmatranja... Sigurna sam da to nije daleko, jer broj kriminalnih poteza, odluka i akcija koje je preduzeo Bajden – u stanju mentalnog zamračenja uma ili nečijeg uticaja, zahteva zaista ozbiljnu istragu“, zaključila je ona.
Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je u nedelju da se povlači iz predizborne trke, a potom je podržao aktuelnu potpredsednicu Kamalu Haris kao kandidata demokrata na predsedničkim izborima.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
RUSIJA
Zaharova: Istražiti postupke onih koji su skrivali istinu o Bajdenovom stanju
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala