- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB sprečio isporuke eksploziva iz Evrope za izvođenje terorističkih napada u Rusiju

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik FSB Rusije
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je isporuke eksploziva i električnih detonatora iz Nemačke i Italije za izvođenje terorističkih napada u Rusiju, saopštio je FSB.

„FSB je na teritoriji Sankt Peterburga otkrio i zatvorio kanal isporuka eksploziva i električnih detonatora kojim je trebalo da se izvrši serija terorističkih napada. Sredstva terora su slata u etapama u nekoliko pošiljki iz Italije i Nemačke i bila sakrivene u rezervnih delova za automobile“, navodi se u tekstu.

Napadači koji su pripremali teroristički napad su identifikovani su i privedeni, a njihovim aktivnostima rukovodio je zamenik šefa kabineta Vladimira Zelenskog Roman Mašovec, koji se nalazi na poternici Rusije.
Agencija ističe da je slična šema za transport eksploziva iz Evrope u Rusiju već bila otkrivena na Krimu u aprilu 2023. godine.
U cilju identifikacije organizatora i saučesnika diverzija na teritoriji Rusije, organi bezbednosti su zatražili informacije od nadležnih evropskih obaveštajnih službi. Do danas, ti zahtevi su ostali bez odgovora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala