- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bošnjačka stranka prihvatila da uđe u Vladu Crne Gore

© Sputnik / Boban NovovićVlada Crne Gore
Vlada Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2024
Pratite nas
Glavni odbor (GO) Bošnjačke stranke (BS) prihvatio je na današnjoj sednici predlog da ta partija uđe u Vladu Crne Gore, rekao je večeras član Predsedništva Admir Šahmanović i dodao da je toj stranci u okviru rekonstrukcije vlade pripalo pet ministarstava i jedno potpredsedničko mesto.
On je za RTCG objasnio da su u pitanju mesto potpredsednika Vlade za spoljnu politiku, ministra spoljnih poslova, ministra za socijalnu brigu, brigu o porodici i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i gasa i ministra za regionalni i institucionalni razvoj i nevladin sektor.
Šahmanović je kazao da se stranka nije vodila resorima i "brojem ruku koje će dobiti u Vladi".
"Isključivo smo se vodili našim programom i principima. Odlučili smo da otpočne saradnja sa Pokretom Evropa sad i još jednom smo pokazali poverenje našem lideru Ervinu Ibrahimoviću. Baziramo se na našem programu i želimo da budemo zalog multikonfesionalne Crne Gore", rekao je on.
Dodao je da BS ima "veliku odgovornost prema našem bošnjačkom narodu".
Upitan da prokomentariše navode da je BS skrenuo od svojih programa i principa, Šahmanović je kazao da su u pitanju neosnovane tvrdnje.
"Sve je to u sferi populizma. Nijedna naša odluka nije išla u suprotnosti interesa Crne Gore ", zaključio je Šahmanović.
Podgorički mediji navode da će mesto ministra spoljnih poslova pripasti lideru BS-a Ervinu Ibrahimoviću.
Rekonstrukcija Vlade, ulaskom Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije predviđena je koalicionim sporazumom potpisanim prilikom formiranja nove skupštinske većine i nove Vlade krajem oktobra prošle godine.
Sporazumom je predviđeno da se rekonstrukcija desi najkasnije do izglasavanja budžeta za narednu godinu.
Podgorički mediji spekulišu da bi se rekonstrukcija Vlade premijera Milojka Spajića mogla dogoditi već sutra, ali zvanične potvrde nema.
Prema ranijim najavama, Novoj srpskoj demokratiji Andrije Mandića, prema koalicionom sporazumu treba da pripadne Ministarstvo prosvete i resori prostornog planiranja i turizma, a Demokratskoj narodnoj partiji Milana Kneževića mesto potpredsednika Vlade i ministra saobraćaja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala