- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva o Bajdenovom povlačenju iz predizborne trke: Rusija se ne meša u njihove unutrašnje poslove

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Moskva se ne meša ni u izbore u SAD, ni u njihov unutrašnji život, neka se sami bave svojim poslovima, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući razvoj buduće političke situacije u zemlji nakon povlačenja predsednika Džozefa Bajdena iz predizborne trke.

„To je njihova priča. To su unutrašnje političke, nazovimo to bitke u Sjedinjenim Američkim Državama... To je prljavština, to su laži, neistine, to su međusobna ponižavanja, beskrajni pokušaji da se sakrije istina. Neka se sami time bave. Mi se ne mešamo ni u njihov unutrašnji život, ni u njihove izbore. To je njihov antipodvig, ovi izbori, koji se, vidimo, održavaju u SAD već dugi niz godina“, rekla je ona u emisiji „Solovjev uživo“.

Zaharova je primetila da američki predsednik nije lično objavio o povlačenju iz predizborne trke, u njegovo ime je jednostavno objavljena odgovarajuća izjava i ne može se reći da li je on ovu odluku doneo sam.
„Odluka koja je doneta, pogledajte do čega nas je dovela takozvana američka demokratija: vi i ja ne možemo ni da kažemo da li ju je doneo Bajden, ili je doneta za Bajdena. Sada ceo svet radi sa dokumentom koji je objavljen u njegovo ime, ali, vidite, to nije bila usmena izjava, nije bila izjava data u prisustvu novinara“, istakla je Zaharova.
Ona je takođe izrazila uverenje da izjavu o odbijanju učešća na izborima nije napisao sam predsednik SAD. Takođe, nikome još uvek nije jasno da li je Bajden uopšte pročitao dokument objavljen u njegovo ime.
„Želela bih da se nadam da je on to pročitao, ili mu je bar njegova supruga (prva dama Džil Bajden) objasnila, kao što mu je godinama objašnjavala, gde da ide, šta da radi sledećeg minuta, šta treba da kaže ili ne kaže“, dodala je diplomata.
Prema njenom mišljenju, niko ne zna ni da li je Bajden shvatao kakve je dokumente potpisivao kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država tokom svojih 3,5 godine na funkciji.
„To je postala globalna tragedija kada su na vlast doveli bespomoćnog čoveka, Džoa Bajdena, koji je 3,5 godine ne zna se kako potpisivao odluke koje su dovele do globalne krize“, istakla je Zaharova, aludirajući na situaciju u Ukrajini koja je dovela, između ostalog, do širenja naoružanja na evropskom kontinentu.
Američki predsednik Džozef Bajden ranije je saopštio da se povlači iz predsedničke trke. On je najavio da za predsednika Demokratske partije kandiduje aktuelnu potpredsednicu Kamalu Haris.
Trampove pristalice na mestu mitinga, posle atentata - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
RUSIJA
Kremlj: Do američkih izbora se još mnogo toga može promeniti
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala