- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Muharem Bazdulj: Šta ako neko posle izbora kaže – e sad ne damo Trampu vlast! /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Muharem Bazdulj
Maša Radović i Muharem Bazdulj - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2024
Pratite nas
Ono što mislim da bi bio, zaista, triger možda za neki ozbiljan incident, a nije nemoguće, pošto vidimo kako Trampa satanizuju, je da i pored recimo jasne i otvorene njegove njegove pobjede neko kaže – eto mi ne damo vlast zato što si ti ovakav i onakav, kaže u razgovoru za Sputnjik Muharem Bazdulj.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ višestruko nagrađivani pisac, novinar i publicista Muharem Bazdulj otkrio je koliko je opasna naizgled komična predizborna trka u Americi, kako gleda na proglašavanje Srba za genocidan narod, koje „blagodeti“ će nam doneti upotreba rodno osetljivog jezika ali i koja su njegova očekivanja od srpskih sportista na predstojećoj Olimpijadi u Parizu.
Upitan da li su narodi bivše Jugoslavije danas korak bliže ili dalje pomirenju, Bazdulj odgovara:
„Kad se govori o pomirenju ja mislim da je važno ono što se često sa srpske strane ističe - da se bude svjestan da pomirenje treba da dođe iznutra bez previše posrednika. Da ne zvučim kao paranoik, ali ne treba uvjek nužno tražit neko posredovanje međunarodne zajednice, što mi se čini da se sa bošnjačke strane možda previše insistira. Naravno, da se mirimo al da nam Amerikanci ili Evropljani drže svjeću. Mislim da bi bilo bolje kad bi postojala politička volja i čini mi se da je, da kažem, iz Beograda dolazila pružena ruka nekoliko puta u zadnjih desetak godina, koja nije baš uvjek ili obično dočekivana, iskreno. Ono što je važno i što mi se ipak čini iz nekog mog iskustva, je da je situacija na terenu bolja nego na nivou visoko političkih izjava“.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala