- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal preživeo dramu protiv Hrvata: „Dve godine nisam vezao četiri pobede“

© AP Photo / Manu FernandezRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Baštada posle pobede protiv Duja Ajdukovića od 4:6, 6:3, 6:4.
Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Tijago Tirante - Njunjo Borges. Očigledno je da Bik sa Majorke ozbiljno hvata zalet za Olimpijske igre.
Biće ovo prvo Nadalovo finale posle gotovo dve godine.
Ajduković je u prvom setu počeo mnogo bolje, napravio je veliku prednost koju je Rafa pokušao da stigne, ali nije uspeo u tome, pa je Hrvat lako poveo sa 1:0. Međutim, usledio je povratak Nadala u drugom setu, koji je posle dva brejka odmah došao do izjednačenja u setovima.
U trećem setu Rafa je prvi došao do brejka, ali je Duje na to imao spreman odgovor. Ipak, Nadal je do kraja pokazao klasu i prošao u finale.
„Bio je ovo težak meč, Ajduković raspolaže jednim od najboljih bekhenda koje sam video. Igrao je sa mnogo samopouzdanja, bilo je teško parirati mu u prvom delu. Pronašao sam način da preživim i prođem u prvo finale nakon duge pauze. Srećan sam zbog toga. Nisam odavno ni pobedio na četiri vezana meča, gotovo dve godine. Još uvek sam u procesu oporavka od povrede. Mnogo toga sam propustio zbog operacije kuka. Bilo je teško, ali borio sam se kao i danas. Mečevi poput ovog i prethodnom mi pomažu da podignem nivo igre, a u finalu se nadam da ću biti još bolji“, naveo je Nadal.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
SPORT
Đoković i Šarapova u šetnji Kotorom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala