- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkrivena laboratorija za proizvodnju metamfetamina vredna više od 100 miliona dolara

CC0 / rawpixel.com / metamfetamin, ilustracija
metamfetamin, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
Pratite nas
Južnoafrička policija otkrila je laboratoriju za proizvodnju metamfetamina u jednoj od najvećih policijskih akcija protiv droge u toj zemlji i tom prilikom uhapsila četiri osobe.
Laboratorija je otkrivena na farmi u Groblersdalu, malom gradu u provinciji Limpopo, navela je policija, a prenosi Rojters.
Pronađene su velike količine hemikalija koje se koriste u proizvodnji nedozvoljenih droga, uključujući aceton i kristalni metamfetamin, čija je ulična vrednost procenjena na 109,5 miliona dolara.
"Ono po čemu se ova razlikuje od drugih (zaplena) je umešanost meksičkih građana", izjavila je portparolka elitne policijske jedinice Katlego Mogal.
Nije jasno da li su osumnjičeni proizvodili drogu za distribuciju u zemlji ili za inostranstvo.
Uhapšeni osumnjičeni pojaviće se pred sudom u ponedeljak zbog optužbi za proizvodnju, stavljanje u promet i posedovanje nedozvoljenih droga, navodi se u saopštenju policije.
Južna Afrika je glavna tranzitna zemlja za narkotike zbog svog geografskog položaja i međunarodnih trgovinskih veza, navodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) u izveštaju o drogama za 2023. godinu.
Kako se ističe, trgovina metamfetaminom posebno je u porastu u Africi.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala