- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Najavljen problem na Olimpijskim igrama – ceremonija otvaranja pod upitnikom

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINOlimpijske igre u Parizu - ilustracija
Olimpijske igre u Parizu - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
Pratite nas
Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara mogla bi da bude prekinuta zbog štrajkova umetnika koji bi trebalo da nastupaju tokom tog događaja.
Kako prenosi „Miror“ koji se poziva na Uniju izvođača Francuske, moglo bi da bude problema u organizaciji tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.
„U toku su generalne probe za svečanosti i sa žaljenjem objavljujemo da smo podneli obaveštenje o štrajku za predstavu26. jula 2024. godine, kao i za naredne probe za ceremonije otvaranja Paraolimpijskih igara“, saopštio je Sindikat u saopštenju.
Napominje se da je organizacija nezadovoljna uslovima rada umetnika, njihovom platom, nejednakim tretmanom i nedostatkom dijaloga.
Ranije u januaru, nekoliko stotina policajaca učestvovalo je u protestu ispred gradske kuće u Parizu, zahtevajući dodatne uplate uoči Olimpijskih igara 2024. godine.
Kako je javio dopisnik RIA Novosti, zapretili su da će blokirati Igre. Protest je organizovao veći broj policijskih sindikata.
Letnje olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta, Paraolimpijske igre - od 28. avgusta do 8. septembra.
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
SPORT
Alkaras: Đoković najbolji svih vremena – nema nikakve sumnje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala