- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta Novak ima što nemaju drugi?

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
Pratite nas
Rik Mejsi, proslavljeni američki tenisko trener, često je govorio o tome koliko ceni i poštuje Novaka Đokovića, a tokom Rolan Garosa, uprkos tome što je srpski as morao da se povuče, još jednom je uspeo da ga oduševi.
Pobede koje je Novak Đoković ostvario protiv Lorenca Musetija i Franciska Serundola na Rolan Garosu defnitivno će biti mečevi koji će se prepričavati dugi niz godina.
Ostaće žal što srpski as posle tih pobeda zbog povrede nije mogao da nastavi turnir, ali niko neće poreći koliko je bio maestralan.
Jedan od oduševljenih bio je i čuveni Rik Mejsi koji je Novakov verni obožavatelj.
„Talenat je nešto što poseduje svaki igrač. Genijalnost je ono što poseduje igrača. To je gorući unutrašnji bes i posedovanje nagrade“, napisao je Rik Mejsi i pored ove rečenice dodao ime Novaka Đokovića.
Prethodno je Mejsi istakao da Novaka smatra najvećim svih vremena zbog njegove dugotrajnosti. Istina, srpski as se kasnije povredio, ali se mora uzeti u obzir da su na tu povredu velikim delom uticali organizatori Rolan Garosa zbog rasporeda i lošeg terena.
„Svi mi uzimamo dobro zdravlje kao nešto uobičajeno, ali to je adut u svakom sportu. Pogledajte NBA. Pogledajte NFL. Pogledajte na ATP turnir u Madridu. Pogledajte na zaprepašćujuće brojke o dugotrajnosti. Zato je Đoković najveći svih vremena i zato je zaslužio toliko divljenja,“ napisao je Amerikanac na Tviteru, podsećajući koliko Novak brine o svom zdravlju, koliko sada manje igra baš da bi ga sačuvao.
Koliko ceni srpskog šampiona Amerikanac je iskazao i prethodnom objavom.
„Mnogi ljudi odlaze u krevet da sanjaju o uspehu pa se probude. Drugi odu u krevet sanjajući o uspehu, probude se i rade na njegovom ostvarivanju. Đoker Nole,“ glasila je pohvala proslavljenog Mejsija na račun Đokovića.
Srpski as je uprkos povredi i operaciji uspeo da stigne do finala Vimbldona, a sledi mu takmičenje na Olimpijskim igrama pod zastavom Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala