- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji sve neometano funkcioniše, dok ceo svet trpi posledice globalnog prekida u radu IT sistema

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
U Rusiji trenutno, uprkos tome što je prekid u radu IT sistema pogodio ceo svet, nema prijavljenih problema. Mnoge kompanije ističu da je to zahvaljujući tome što su strani uvozni softveri još ranije zamenjeni domaćim.
Globalni IT kolaps nije pogodio Kremlj, sve radi bez problema, rekao je portparol Dmitrij Peskov.
Prekidi u radu „Majkrosofta“ nikako neće uticati na rad energetskog sistema Rusije, saopšteno je Sputnjiku iz „Sistemskog operatera EES“.
U saopštenju je naglašeno da „Sistemski operater“ ne koristi sistem „Kraud Strajk“, zbog čijeg ažuriranja je došlo do velikog prekida u radu „Vindouz“ servera i kompjutera sa tim softverom u celom svetu.
Globalni prekid u radu „Vindouza“ nije se odrazio na rad ruskih nuklearki, „Rosenergoatom“ radi na nezavisnom softveru koji je zamenio uvozni, saopšteno je Sputnjiku iz koncerna.
Aerodromi i avio-kompanije Rusije rade neometano usled saopštenja o prekidima u radu IT sistema u celom svetu, koje su, između ostalog, omele rad međunarodnih aerodroma, navodi se na Telegram kanalu „Rosavijacije“.
„Organizacije nacionalne civilne avijacije su još pre nekoliko godina počele implementaciju ruskog specijalizovanog softvera. Proces zamene uvoznih sistema u ovoj oblasti se nastavlja“, ističe se u saopštenju.
Avio-kompanija „Aeroflot“ uobičajeno leti po celom svetu prema rasporedu uprkos globalnom prekidu rada IT sistema.
Karta - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
MULTIMEDIJA
Kako se deo sveta vratio u 20. vek za samo nekoliko minuta /video/
Aerodrom „Šeremetjevo“ radi bez problema, sva poletanja i sletanja se odvijaju po planu.
Globalni prekid rada u IT sferi nije se odrazio na funkcionisanje moskovskog aerodroma „Domodedovo“, saopštila je Sputnjiku pres služba.
U saopštenju se ističe da su spremni da partnerima ponude rezervni sistem za čekiranje „Astra“, koji je u potpunosti ruski.
U „Red Vings“ ističu da su ruske avio-kompanije već odavno prešle na domaći sistem rezervacija, te da ih globalni prekid nije pogodio.
Informacioni sistemi OAD „RŽD („Ruske železnice“) radi uobičajeno u svetlu prekida IT sistema u svetu, saopšteno je Sputnjiku iz kompanije.
Globalni prekid u radu „Majkrosofta“ nije pogodio ruske naučne centre, univerzitete i institute, saopštilo je Ministarstvo obrazovanja i nauke.
Kompanija „Majkrosoft“ oglasila se o globalnom kolapsu usled problema sa sistemom „Vindouz“ navodeći da se servisi „dižu“ i da se preduzimaju mere u cilju stabilizacije, dok je američki dizajner rešenja u oblasti informacione bezbednosti „Kraudstrajk“ potvrdio postojanje povezanosti između njegovog softvera i masovnih prekida u radu operativnog sistema „Vindous“.
Kolaps na aerodromu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
DRUŠTVO
Globalni prekid u IT sistemu: „Kraudstrajk“ tvrdi - potrebno vreme da se sistemi ponovo pokrenu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala