- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Taker Karlson: Na izborima za Belu kuću može biti izabran i pokojnik

© Sputnik / Gavriil Grigorov/POOL / Uđi u bazu fotografijaAmerikanskiй žurnalist, osnovatelь videoplatformы Tucker Carlson Network Taker Karlson
Amerikanskiй žurnalist, osnovatelь videoplatformы Tucker Carlson Network Taker Karlson - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Politika Sjedinjenih Američkih Država o pomoći Ukrajini koju je američki predsednik Džozef Bajden stavio iznad unutrašnjih problema je „srednji prst“ Amerikancima, izjavio je američki novinar Taker Karlson.

„Jeste li videli da naš glavnokomandujući predlaže da upotrebimo naše oružane snage za zaštitu naše zemlje ili živote njenih građana? Ne, to važi za Ukrajinu. I to je već previše. Zapravo, to je previše uvredljivo. To je srednji prst u lice svakom američkom građaninu“, ocenio je novinar na kongresu republikanaca.

Novinar je, komentarišući američke predsedničke izbore istakao da uz određenu dozu prevare na izborima za šefa Bele kuće može biti izabrana lutka ili pokojnik.
„Ne volim da govorim ovo, ali to je istina: lutka ili pokojnik mogu biti izabrani za predsednika. Imam u vidu da je to teoretski moguće, ako bude dovoljno obmane“, rekao je novinar na kongresu.
On je takođe podvukao da se nakon atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa sve promenilo: svet, Amerika i Amerikanci, kongres republikanaca, ali da je sam političar istovremeno nakon toga što se desilo postao lider nacije.
Karlson je priznao i da je nekoliko sati nakon atentata razgovarao telefonom sa Trampom.
„On (Tramp) nije rekao nijednu reč o sebi. Rekao je samo da je bio zadivljen i ponosan na gomilu koja nije pobegla (nakon pucnjave)“, dodao je Karlson.
Prethodno, na mitingu republikanaca Tramp je ranjen metkom u uvo, a jedan muškarac je ubijen, dok se dvoje ranjenih ljudi nalazi u bolnici u stabilnom stanju. Napadač je likvidiran.
Donald Tramp posle atentata - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
SVET
Zapadni mediji: Tajna služba je zbog pretnje iz Irana pojačala obezbeđenje Trampa još u junu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala