- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Zašto Novaka u Parizu čeka težak posao?

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Na Olimpijskim igrama u Parizu verovatno će najteže biti teniserima koji su imali najmanje vremena za odmor jer je Vimbldon završen tek pre dve nedelje. Naporan raspored komentarisala je i Martina Navratilova koja je istakla da je upravo to glavni razlog zbog kog Novak Đoković pre tri godine nije osvojio kalendarski slem.
Od početka godine Novak Đoković priča o Olimpijskim igrama i zlatnoj medalji o kojoj sanja, ali svestan je i srpski as koliko je pred njim težak zadatak.
Novak je imao zahtevan raspored uprkos tome što je smanjio broj turnira, a ostalim teniserima mečevi u Parizu biće verovatno još veći izazov jer su igrali više mečeva.
„U suštini, start olimpijskog turnira je dve nedelje posle Vimbldona, a igrači imaju malo vremena za promenu. Očekuje ih nešto emotivno i fizički zahtevno, da bi posle ubrzo morali na betonske terene“, rekla je Martina Navratilova, devetostruka šampionka Vimbldona.
Teniseri imaju gust raspored, a otežavajuća okolnost u Parizu biće ta što su pre samo dve nedelje igrali na travi, a sada moraju na šljaci. Posle toga, sledi US Open na kom se igra na betonu.
„Mislim da će u Njujork mnogi doći sa isplaženim jezikom. Mislim da će većina biti u redu za Olimpijske igre, ali koliko energije imate? Mislim da je to Novaka Đokovića koštalo kalendarskog Gren slema pre tri godine i sada to opet rade. Biće to mnogo gore od podloge, to su te emotivne i mentalne stvari koje vas obaraj“", zaključila je Navratilova.
Novak ove sezone još uvek nema titulu, ali verovatno mu to ne bi predstavljalo problem ukoliko stigne do najsjajnijeg odličja u Parizu. Teniski turnir na Olimpijskim igrama održava se od 27. jula do 4. avgusta.
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
OI 2024
„Drim tim“ sve jači pred Olimpijske igre - Srbija će videti još bolju Ameriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala