- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac očitao lekciju: „Novak je najveći ikada – jednog dana će svi shvatiti koliko je bio dobar“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Mali je broj tenisera koji protiv Novaka Đokovića imaju pozitivan skor, a Dan Evans, britanski teniser, pripada toj maloj grupi. Uprkos tome što je dokazao srpskom asu da može da igra protiv njega, Britanac poštuje Novaka, a u kojoj meri jasno se videlo u tekstu koji mu je posvetio.
Samo jedan meč odigrali su Novak Đoković i Den Evans, a Britanac je u tom duelu u Monte Karlu 2021. godine odneo pobedu. Međutim, Evans vrlo dobro poznaje najboljeg svih vremena jer je od njega želeo da uči.
„Jedna od mojih omiljenih teniskih uspomena su treninzi sa Novakom Đokovićem u Marebelji pre početka sezone. Zaista može mnogo da se pročita o njegovom načinu treninga, ali ono što me je šokiralo je radna etika koju ima. U nedelju uveče otišao sam do teretane kako bih svratio u saunu pre odlaska u krevet. Bilo je 21:30 i većina ljudi se već „gasila“ i spremala za vikend. Čuo sam neku buku i to su bili Đoković i njegov trener koji su vežbali pilates. Taj momenat ga perfektno opisuje. On je jako pristojan momak, potpuna suprotnost njegovom imidžu negativca, ali nikada nisam sreo nekoga toliko opsednutog pobeđivanjem. To što je non stop posvećen je ono zašto je po mom mišljenju najveći teniser ikada“, napisao je Evans.
Ono što je britanski teniser posebno istakao jeste da je Novak morao mnogo više da se dokazuje jer se pojavio tokom ere Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Zbog toga ga Evans još više ceni.
„Tokom karijere izgleda da Đoković mora sve da uradi malo više od drugih da bi se dokazao. Došao je na scenu kada je Rodžer Federer bio idealni sportista, a Rafael Nadal ultimativni ratnik. Oni su bili glavne zvezde tenisa i nije bilo mesta ni za koga drugog. Bili su komercijalni rudnici zlata i zato je Đoković izostavljan. Đoković nikad nije imao taj spektakularan život van terena jer je uvek bio fokusiran na tenis. Tiho je došao do rezutlata i sve ih je prestigao“, rekao je Evans.
Bio je Britanac iznenđen odlukom srpskog asa da uprkos povredi igra na Vimbldonu.
„Sve nas je iznenadio kada se pojavio na Vimbldonu nakon operacije kolena i izgleda da je ponovo u fokusu. Izgleda smirenije i srećnije sa sobom. Ispalio je nekoliko hitaca ka publici, ali je to uradio, a da nije trepnuo. Ne postoji mnogo tenisera koji imaju samopouzdnje da kažu tako nešto i da ostanu pri tome. Ni u jednom momentu na Vimbldonu nije izgledao kao da je u problemu. Sa 37 godina on je 16 godina stariji od Alkarasa. Stvar sa veličinom u sportu je to što se uglavnom ne prepozna dok ne nestane. Sada gledamo poplavu pohvala za Endija Mareja. Jednog dana svi će zagledati iza i shvatiti koliko je dobar bio Đoković“, piše u tekstu Danijela Evansa.
Britanac je trenutno 58. teniser sveta, a najbolji plasman imao je prošle godine kada je bio 21. reket planete.
Šoko Mijata - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
OI 2024
Zvezda reprezentacije ne ide na Olimpijske igre zbog bizarnog razloga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala