- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Objavljena fotografija osumnjičenog za ubistvo policajca u Loznici, MUP uputio apel građanima

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEOsumnjičeni za ubistvo policajca u Loznici, Faton Hajrizi
Osumnjičeni za ubistvo policajca u Loznici, Faton Hajrizi - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2024
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za Fatonom Hajrizijem koji se sumnjiči da je u Lipničkom Šoru usmrtio policijskog službenika Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića.
Iz MUP-a su pozvali građane da, ukoliko primete osobu sa fotografije koju je MUP objavio ili imaju saznanja o njegovom kretanju, odmah obaveste policiju na broj 192 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.
Podsetimo, policija i dalje traga za muškarcem koji je u Loznici ubio graničnog policajca i teško ranio njegovog kolegu, a u Loznici će sutra biti dan žalosti.
Ubijeni policajac Nikola Krsmanović biće sahranjen sutra na seoskom groblju u Jarebicima, njegovom rodnom selu kod Loznice, a u nedelju će biti komemoracija u Vukovom domu kulture, prenosi Rina.
Krsmanović je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.
Pretražuju se i leva i desna obala Drine, pošto se veruje da je napadač krenuo ka reci, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi, prenosi RTS.
Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je juče da je u bolnici posetio ranjenog policajca, koji se, kako kaže, oseća dobro.
Vasiljević je rekao da mu je policajac ispričao da je uspeo da repetira pištolj ka napadaču, ali da ne zna da li je on ranjen, kao i da mu je prepričao ceo događaj.
„Videli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola“, rekao je Vasiljević.
Dodao je da nije odmah došlo do pucnjave, kao i da su vozač i suvozač dali lična dokumenta, ali da su policajci, poštujući pravila profesije, zahtevali da jedno lice izađe - suvozač, a da drugo ostane u vozilu.
„Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikulacije, bilo je nasmejano, policajac Ilić je bio sa leve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno posle početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem delu vozila“, rekao je Vasiljević.
On je naveo je da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame.
„Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspeo je da repetira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu“, naveo je Vasiljević.
Dodao je da napadač nije znao ili nije hteo da govori srpski jezik.
Policija je na licu mesta pronašla pasoš osumnjičenog, koji su izdale privremene institucije takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991).
Objavljena je i njegova fotografija, ali se još proverava da li je to pravi identitet napadača.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer, kako navodi MUP, „ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo“.
Dačić je rekao da je u pitanju teroristički napad pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal, jer je reč o napadu na policajca na dužnosti.
U Bijeljini je juče uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala