- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Visokopouzdan, garantovano neutrališe dronove“: Ruski stručnjaci proizveli antidron „lešij“ /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićBespilotna letelica
Bespilotna letelica - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Stručnjaci holdinga „Roselektronika“ (deo „Rosteha“) dizajnirali su novi mobilni sistem „lešij“ za zaštitu vojnih i službenih vozila od napada dronova, a proizvod se već isporučuje kupcima, saopštila je pres služba državne korporacije na sajtu.

„Ometač koji je deo sistema ‘lešij’ postavlja se na krov automobila i stvara smetnje, formirajući zaštitnu kupolu nad vozilom. Ovo garantuje neutralisanje kanala za upravljanje dronovima, uključujući FPV-dronovima. Prečnik dejstva sistema je najmanje 250 metara. Oprema efikasno radi u pokretu, ali se takođe može koristiti i u stacionarnom stanju“, ističe se u saopštenju.

Prema saopštenju, sistem je već pokazao svoju efikasnost tokom testiranja i isporučuje se naručiocima.
Ovaj sistem je dizajniran i proizvodi se u kompaniji VCKB „Polus“ (deo „Roselektronike“).

„‘Lešij’ se može koristiti ne samo za zaštitu transporta, već i za obezbeđenje industrijskih objekata. Od postojećih analoga, naš sistem se odlikuje visokom pouzdanošću i niskom cenom. Od naručilaca dobijamo pozitivne povratne informacije o radu sistema. Trenutno radimo na proširenju opsega frekvencija“, navodi u saopštenju generalni direktor „Polusa“ Anatolij Kuznjecov.

VCKB „Polus“ je takođe dizajnirao, proizvodi i prodaje sistem za suprotstavljanje dronovima „groza“, koji je namenjen zaštiti ljudstva, vojne i civilne infrastrukture od napada dronova. Domet uređaja iznosi najmanje 300 metara.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala