- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Za Albancem osumnjičenim za ubistvo policajca u Loznici traga se i u Republici Srpskoj

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija  - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Šapcu je saopštilo da je obavljen uviđaj u Loznici gde je, kako se sumnja H.A. ubio jednog policajca, a drugog ranio, kao i da je uhapšen vozač automobila iz kojeg je pucano. Potraga za osumnjičenim proširena i na teritoriju Republike Srpske.
Vozaču automobila iz kojeg je pucano, H.M. određeno je zadržavanje do 48 sati od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, rečeno je za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
Na ulazu u grad Loznica u blizini kafane „Loznička noć“ noćas oko 23.50 sati, prilikom kontrole vozila marke „mercedes“ registarskih tablica iz Tutina kojim je upravljao H. M. sa saputnikom u vozilu H. A. od strane službenih lica stanice granične policije Trbušnica došlo je do oružanog napada H .A. na policijskog službenika N. K. i V. I.
Tom prilikom je H. A. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika pri čemu je N. K. zadobio smrtonosne povrede, a V. I. prostrelnu ranu i trenutno je hospitalizovan.
MUP je ranije saopštio da je policijski službenik Nikola Krsmanović (34) podlegao povredama u bolnici, dok je policajac Vjekoslav Ilić (50) pogođen u rame i smešten u bolnicu.
Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta, dodao je on.
Ministar policije Ivica Dačić saopštio je da jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.
Kako prenose mediji, već u centru Lipničkog Šora, na magistrali Šabac—Loznica, saobraćaj do grada preusmerava se na sela Kozjak, Lipnica, Dobrić. Veliki broj policijski ekipa je na tom i drugim područjima.
Dodaje se da je u Loznicu stigla Žandarmerija, pripadnici Uprave kriminalističke policije, brojni specijalci.

Potraga i u Republici Srpskoj

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju niz mera i radnji u vezi sa potragom za licem koje je noćas izvršilo krivično delo teško ubistvo, prilikom čega je smrtno stradao policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u Loznici, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Od samog događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, a sve u cilju lociranja i lišenja slobode koji je počinilo ovo krivično delo, imajući u vidu blizini granice dve zemlje, navodi se u soapštenju.
Uz policijske službenike ove dve uprave, u potragu su uključeni i pripadnici jedinica žandarmerije.
Vozilo Hitne pomoći na ulicama Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
DRUŠTVO
Poznato zdravstveno stanje policajca ranjenog u Loznici
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala