- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Stari Nadal ponovo hara šljakom – „Bik sa Majorke“ sve opasniji pred Olimpijske igre

© AP Photo / Adam IhseRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Kada je najavio da će igrati na Olimpijskim igrama Rafaelu Nadalu nisu se davale velike šanse za medalju, međutim kada je najpotrebnije, proslavljeni Španac počeo je da podiže formu. Na turniru u Baštadu plasirao se u četvrtfinale singla pobedom nad Kameronom Norijem (6:4, 6:4), a sa Kasperom Rudom igraće i polufinale u dublu.
Rafael Nadal ove godine vratio se posle duže pauze od povrede i istakao je da verovatno igra poslednju sezonu u karijeri. Kao glavni cilj zacrtao je medalju na Olimpijskim igrama, a to se činilo kao nemoguć zadatak.
Najbolji rezultat od početka godine bio mu je četvrto kolo mastersa u Madridu, a na Rolan Garosu u prvom kolu pobedio ga je Saša Zverev. Međutim, „kralj šljake“ nije odustao! Za Olimpijske igre u Parizu odlučio je da se sprema u Baštadu, a te pripreme za njega teku odlično.
Pobeda protiv 42. tenisera sveta u dva seta prethodnih godina ne bi bila velika vest, ali Nadal nije više onaj stari i zato je ova pobeda za njega značajna pogotovo što dolazi pred put u „grad svetsloti“.
Nori je u prvom setu uspeo da stigne samo do jedne brejk lopte koju nije iskoristio, a u narednom setu nije mu pomogao ni brejk jer je Nadal sa druge strane dva puta oduzeo servis gem britanskog tenisera.
Za polufinale, prvo posle gotovo dve godine, Španac će se boriti protiv Marijana Navonea, a sa druge strane boriće se i za finale.
S obzirom na to da je odlučio da u Parizu igra i dubl sa Karlosom Alkarasom, Rafa u Baštadu igra sa Kasperom Rudom, kako bi se što bolje spremio i za taj deo. Španski i norveški teniser iznenadili su koliko su dobro delovali na terenu, a da im odlično ide dokaz je i plasman u polufinale.
Očigledno je da je „Bik sa Majorke“ i više nego spreman da napadne neku od medalja, ali pitanje je da li će tu želju moći da ostvari jer će konkurencija biti opaka.
Srbija i Sjedinjene Američke Države - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
OI 2024
Jokić je „izgoreo“ za Srbiju – ali Orlove motiviše neko drugi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala