- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Oči zapadnih medija uprte u Bajdena: Vest o kovidu dolazi u ključnom trenutku

© Tanjug / AP/Manuel Balce CenetaPredsednik SAD Džozef Bajden
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Saopštenje da američki predsednik Džozef Bajden ima kovid jedna je od glavnih tema u zapadnim medijima. Kako pišu mediji, vest o njegovoj bolesti dolazi u ključnom trenutku.
„Vašington post“: Predsednik se razboleo baš u trenutku kada je letnji talas virusa korona zapljusnuo Sjedinjene Američke Države. Najnoviji slučajevi obolevanja u zemlji posledica su novih sojeva kovida, poput „Flirt“ i „LB.1“.
„Politiko“: Bajdenova bitka sa bolešću dolazi u trenutku kada se lider nacije suočava sa široko rasprostranjenim mišljenjem među kolegama demokratama da nema snage da se kandiduje za još jedan mandat.
„Gardijan“: Vest o bolesti dolazi u ključnom trenutku kada je Bajden je pod velikim pritiskom u svetlu poziva da napusti predsedničku trku zbog njegovih godina i katastrofalnih rezultata u debati.
Ranije je Bela kuća saopštila da je Bajden zaražen virusom korona, što je utvrđeno testiranjem posle događaja tokom kampanje u Las Vegasu. Kako je rečeno, predsednik je primio vakcine i bustere, i ima blaže simptome.
Podsetimo, američki predsednik već je preležao kovid 2022. godine.
On je juče rekao da bi preispitao odluku o učešću u trci za reizbor na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, ako bi mu lekari rekli da ima zdravstvenih problema.
Bajden je u intervjuu za BET Njuz, na pitanje šta bi ga nateralo da preispita odluku o učešću u kampanji za reizbor, rekao da bi to bio medicinski problem.
„Kada bih imao neki zdravstveni problem. Kada bi došli doktori i rekli mi - imaš taj problem, imaš ovaj problem“, rekao je Bajden, preneo je Politiko.
Među demokratama su sve jači glasovi u prilog povlačenja Bajdena iz predizborne trke, a američki mediji su danas preneli da je nekadašnja predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi prenela Bajdenu da ankete pokazuju da ne može da dobije izbore i da bi mogao da uništi šanse demokrata.
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2023
SVET
Objavljen izveštaj opsežnog lekarskog pregleda američkog predsednika
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala