- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Nikada ne gledam meč lopte

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Koliko je uvek spreman da izađe u susret kolegama Noak Đoković pokazao je kada je na Vimbldonu prihvatio poziv Federika Korije da se nađe u njegovom vlogu. Tom prilikom srpski as otkrio je nekoliko načina kako analizira mečeve.
Novak Đoković našao je vremena na Vimbldonu i za kolegu Federika Koriju koji želi da približi život tenisera svojim pratiocima.
U razgovoru sa Argentincem srpski as otkrio je da ne voli da gleda snimke pobeda, već samo poraza, kako bi analizirao šta nije valjalo u njegovoj igri.
„Da, da, ali zavisi od dana i raspoloženja. Nekad mi se ne gleda već želim da gledam druge igrače. Takođe je važno gledati mečeve koje si izgubio. Ne gledam cele mečeve već neke momente, gde osećam da neka stvar nije išla kako treba. Želim da analiziram sa timom gem ili set i sledećeg dana sa tim snimkom u glavi ulazim na teren“, rekao je Novak.
Posebnu je istakao jednu stavku.
„Jednu stvar da ti kažem, uvek gledam poraze, ali nikad ne gledam meč loptu. Ne želim da mi ostaje taj osećaj. To - ne. Taj poen – ćao“, poručio je Novak Đoković.
Još impresivnije od toga što je najbolji teniser svih vremena našao vremena za ovaj razgovor jeste to što ga je vodio na španskom jeziku.
Srpski teniseri - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
SPORT
Novak igra za Srbiju u Beogradu – čeka nas „tenisko usijanje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala