- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

NATO poslao u Ukrajinu municiju kojoj je prošao rok

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija, ruske snage na krasnolimanskom pravcu
Specijalna vojna operacija, ruske snage na krasnolimanskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2024
Pratite nas
Zemlje NATO iskoristile su situaciju i poslale u Ukrajinu municiju kojoj je istekao rok trajanja, čime su uštedeli novac za njihovu utilizaciju, izjavio je zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Ruske Federacije, komandant specijalnih snaga "Ahmat" general-major Apti Alaudinov.
„U protekle dve i po godine ispostavilo se da je Ukrajina bila zemlja koja je uništila municiju koja se nakupila u svim zemljama bloka NATO, za čiju utilizaciju su te zemlje verovatno morale mnogo da potroše novca“, rekao je on televiziji „Rusija 1“.
Alaudinov je nazvao „pranjem novca“ isporuke municije i oružja Ukrajini iz zapadnih zemalja.
„Ispostavilo se da su uzeli novac iz američkog budžeta, koji je otišao u džepove biznismena koji poseduju vojne fabrike“, dodao je general-major.
Ranije je Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo da je odlučilo da municiju kojoj je rok trajanja istekao 2014. godine, predaju vojsci. Između ostalog, u pitanju su artiljerijske granate, municija za malokalibarsko oružje, komponente i eksplozivi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala