- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Dvostruko otpisivanje najvećeg svih vremena – kardinalna greška ili realnost?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Bliže se Olimpijske igre u Parizu, a Novak Đoković je svakako jedan od sportista od kojih Srbija priželjkuje medalju. Sudeći prema prognozama svetskih kladionica, Đoković je otpisan i daleko veće šanse daju se Karlosu Alkarasu i Janiku Sineru.
I to nije sve, nakon što ga je Karlos Alkaras u tri seta dobio u finalu Vimbldona prošle nedelje, italijanski stručnjak Adrijano Panata izašao je u javnost i usudio se da prognozira da Đoković više nikada neće pobediti upravo Alkarasa i Sinera koji su ispred njega u redu za osvajanje medalje u Parizu.
„Karlos je odavno pokazao da je izuzetno jak teniser. Alkaras i Siner su prema mom mišljenju izjednačeni na prvom mestu. Nikako ni nije jasna logika da se prvo mesto gleda tako što se uzimaju u obzir rezultati iz prethodnih godinu dana. Lično, mislim da Đoković više nikada neće slaviti protiv Alkarasa i Sinera“, rekao je Italijan Panata.
Kratko se osvrnuo na Novakov žestok poraz u finalu Vimbldona.
„Videla se ogromna razlika u klasi između njega i Karlosa. Do finala je stigao tako što je dobio Runea, koji je zapravo pobedio sam sebe. Protiv Musetija je uspeo da me prevari nivoom igre, ali onda je usledilo finale...“, rekao je Adrijano Panata.
A kada su u pitanju kvote svetskih bukmejkera za osvajanje zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Parizu, prvi favorit je Karlos Alkaras s kvotom 2.90. Sledi Italijan Janik Siner na kog je kvota 3,65, dok je Novak Đoković na trećem mestu s kvotom 4.00.
Interesantno je da je iza Novaka njegov najveći rival Rafael Nadal s kvotom 9,60.
Daleko iza su Grk Stefanos Cicipas (21), Rus Danil Medvedev na kog kvota iznosi čak 26!
Ostaje da se vidi da li su se svetski bukmejkeri i Adrijano Panata žestoko ogrešili o srpskog teniskog asa, najvećeg u istoriji belog sporta, ili je to zapravo realnost zbog godina i sve češćih povreda.
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
SPORT
Nemica uradila što nisu Đoković, Federer, Nadal – „zlatni set“ za istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala