- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev pozvao osnivača „Pink flojda“ da održi koncert za učesnike specijalne vojne operacije

© AP Photo / Gregorio BorgiaRodžer Voters, Pink Floyd
Rodžer Voters, Pink Floyd  - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je suosnivača čuvene rok grupe „Pink flojd“ Rodžera Votersa, poznatog po proruskim stavovima, da održi koncert za učesnike specijalne vojne operacije u Ukrajini.
„Između muzičkog stvaralaštva frontmena grupe 'U2' Bona Voksa, sa kojim sam se susreo 2010. godine, i Rodžera Votersa, izabrao bih Votersa. Njegov stil mi je bliskiji. I drago mi je što me nije razočarao. Zato ga pozivam da održi koncert pred učesnicima specijalne vojne operacije. Siguran sam da će naši momci visoko ceniti taj nastup“, rekao je Medevdev u intervjuu za portal „Argumenti i fakti“.
Prema njegovim rečima, umetnici koji nastupaju u zoni SVO nesebično i rizikujući život pružaju svoj talenat domovini.
„Video sam tamo takve izvođače i znam o čemu govorim. Oni ne dolaze zbog novca, medalja ili titula. Oni to rade jer su svesni svog duga pred otadžbinom. Takav stav ne zaslužuje samo zahvalnost, već i divljenje“, ocenio je bivši ruski premijer.
Kako je rekao, talenat nije apstraktna vrednost, ni božije merilo ljudskih zasluga, već potpuno relativna pojava i tu ne može biti očiglednih odgovora.

Sam Voters je poznat po progresivnoj podršci Ruskoj Federaciji nakon 2022. godine, uprkos antiruskom mejnstrimu u zapadnoj politici i šou biznisu.

Britanski muzičar je na sednici Saveta bezbednosti UN u februaru 2023. izjavio da ne smatra rusku specijalnu operaciju u Ukrajini ničim izazvanom i osudio je provokatore. On je pozvao američkog predsednika Džoa Bajdena, predsednika Rusije Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog da se dogovore o prekidu vatre u Ukrajini. Pored toga, Voters se protivi snabdevanju Kijevu zapadnim oružjem.
S druge strane, frontmen poznate irske grupe „U2“ Bono ima proukrajinske stavove.
Rodžer Voters - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SVET
Osnivač „Pink Flojda“: Ja sam na ukrajinskoj listi za likvidaciju
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala