- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Nemačka će prepoloviti vojnu pomoć Kijevu 2025. godine

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBundestag
Bundestag - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Očekuje se da će nemačke vlasti danas odobriti budžet za 2025. u kojem će za vojnu pomoć Ukrajini biti izdvojeno duplo manje sredstava u odnosu na 2024. godinu, prenosi agencija Rojters, pozivajući se na nacrt dokumenta.
„Budžet za narednu godinu biće manje velikodušan za Ukrajinu. Vlada će smanjiti vojnu podršku toj zemlji na četiri milijardi evra, umesto otprilike osam milijardi 2024. godine“, navodi se u saopštenju agencije.
Trenutno partije vladajuće koalicije u Nemačkoj – Socijaldemokratska partija (SDP) Olafa Šolca, Zeleni i Slobodni liberali ministra finansija Kristijana Lindnera pokušavaju da se dogovore oko nacrta budžeta za sledeću godinu.
Jedna od ključnih nesuglasica je pitanje povećanja rashoda. Lindner se protivi rastu dugova, dok SPD i Zeleni ne žele da smanjuju potrošnju.
Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da je Nemačka pružila Kijevu svu vojnu pomoć koju je mogla. Portal „N-tv“ podsetio je da je Berlin do sada isporučio Ukrajini oružje vredno 28 milijardi evra, kao i dva sistema PVO „patriot“.
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Šolc priznao: Nemačka dostigla granicu po pitanju pomoći Ukrajini
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala