- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Međedović namučio Cicipasa i propustio priliku – eliminisan i Lajović

© AP Photo / Andrew MedichiniHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, poražen je u osmini finala turnira u Gštadu od Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 7:6, 6:3 posle sat vremena i 44 minuta borbe.
Prošle godine na istom mestu Hamad Međedović stigao je do polufinala, a iako ni tada žreb nije bio lak, ovoga puta bio je znatno teži jer je Stefanos Cicipas u Gštad stigao kao prvi nosilac.
Mladi srpski teniser odlično je parirao Grku u prvom setu. U sedmom gemu spasao je dve brejk lopte, da bi potom on na Stefanosov servis imao čak tri prilike koje su ujedno bile i set lopte.
Nažalost nije uspeo Hamad da ih iskoristi i potom je ispustio set u taj-brejku.
Nije Međedović odustao, prvi je stigao do brejk lopte i u drugom setu, ali ponovo se spasao Cicipas. U šestom gemu Grk je napravio ključni brejk, a srpski teniser još jednom u narednom gemu nije iskoristio šansu da se vrati.
Na kraju Hamad je poražen posle velike borbe i posle niza propuštenih prilika, ali ono što je pozitivno jeste da je namučio trenutno 12. tenisera sveta.
Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu turnira u Hamburgu, pošto je večeras poražen od Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 4:6, 7:5, 6:2.
Lajović je dobio prvi set, ali je potom Argentinac bio dominantniji i posle dva i po sata igre izborio plasman u narednu rundu.
Turnir na šljaci u Hamburgu igra se za nagradni fond od 1.891.995 evra.
Srbija i Sjedinjene Američke Države - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2024
OI 2024
Srbija pokazala šta može, pa onda ukočila – Amerika slavila u Abu Dabiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala