- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Pešić ima jedan cilj za dva velika testa

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Košarkaši Srbije poslednje pripreme za Olimpijske igre odradiće u Abu Dabiju gde ih očekuju utakmice sa Australijom i Sjedinjenim Američkim Državama. Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, istakao je da će posle ova dva duela znati na koga može da računa u Francuskoj.
Odličnu košarku prikazali su Orlovi u prijateljskom meču protiv Francuske, a Svetislav Pešić veruje da su srpski košarkaški spremni da se prikažu u najboljem svetlu i protiv Australije i protiv Sjedinjenih Američkih Država.
„Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema“, rekao je selektor.
Ističe da će pripremni mečeve odlučiti konačne putnike za Lil.
„Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir“, rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Olimpijske igre počinju 26. jula, a Orlovi se u grupnoj fazi sastaju sa SAD-om, Južnim Sudanom i Portorikom.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
SPORT
Nadal pobedom u dublu počeo pripreme za Pariz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala