- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Kari neće zaboraviti scene iz Beograda /video/

© Foto : ABA liga / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Stef Kari, jedan od najboljih šutera u istoriji košarke, vodiće reprezentaciju Amerike na Olimpijskim igrama, a uoči prijateljske utakmice sa Srbijom, rivaom u grupnoj fazi, govorio je o slavnim Srbima iz njegovog kluba Golden Stejta.
Kari se prisetio Nemanje Bjelice, dugogodišnjeg srpskog reprezenatativca koji je tokom proslavljene karijere sa Karijem osvojio šampionski prsten 2022. godine.
“Bjelica je bio omiljeni saigrač. Momak koji je uživao u igranju košarke. Dao nam je sve što je imao. Bilo je sjajno osvojiti titulu zajedno sa njim. Pratio sam ga dugo pre nego što sam zaigrao sa njim u ekipi. Prosto, on zna kako da igra i ima dobar osećaj”, izjavio je 36-godišnjak.
Neizbežna tema je i legendarni Dejan Milojević, koji je početkom godine tragično izgubio život, a Kari se podsetio i utakmice odigrane u Beogradu u čast slavnog igrača i trenera.
“Još mislim na Dekija i njegovu porodicu. Još se naježim zbog počasti koju mu je odao tim koji je trenirao i tim za koji je igrao. Gledali smo to pre treninga. Ubrzo pošto je preminuo. Bilo je to tako neverovatno slavljenje njegovog života. Uradili su to kako treba”, rekao je Stefen Kari komentarišući scene sa utakmice Partizan – Mega početkom godine.
Prijateljska utakmica SAD – Srbija na igraće se u Abu Dabiju u sredu od 18.00 po srednjoevropskom vremenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala