- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Priprema se spektakl u Beogradu

© Foto: FIBASrbija - Grčka, košarka
Srbija - Grčka, košarka - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Košarkaške reprezentacije Srbije i Grčke bi do kraja priprema za Olimpijske igre mogle da odigraju prijateljsku utakmicu u Beogradu, kao generalnu probu za završno takmičenje koje se održava u Parizu.
Kako saznaje Sputnjik, pregovori oko organizacije apsolutnog spektakla su u toku i uskoro bi detalji trebalo da budu ozvaničeni.
Naravno, pripreme za ovakav događaj nisu jednostavne, naročito ako se uzme u obzir kratak vremenski period za realizaciju ideje.
Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula i trajaće do 11. avgusta, a Srbija je, zasad, kao poslednju pripremnu utakmicu zakazala Japan, 21. jula u Beogradu.
Orlovi će prethodno igrati u Abu Dabiju 16. jula s Australijom, a 17. protiv SAD koje će biti rival i u Parizu, 11 dana kasnije u grupnoj fazi turnira.
S tim u vezi prostor za organizovanje meča sa Grčkom je veliki izazov, ali i inspiracija jer ljubitelji košarke pamte spektakularni prethodni duel u kom su direktan okršaj imali nosioci ukupno pet MVP priznanja u NBA ligi – Nikola Jokić u dresu Srbije, a Janis Adetokumbo kao lider Grčke.
Najavu o tome da će utakmica biti odigrana objavila je i grčka Gazeta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala