- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov stigao u Njujork: Brojne zemlje žele bilateralne sastanke sa šefom ruske diplomatije /video/

© POOL / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde će 16-17. jula predsedavati otvorenim debatama na ministarskom nivou u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Danas će Lavrov učestvovati u otvorenoj debati na temu multilateralne saradnje. U sredu će ruski ministar predsedavati otvorenom debatom ministarskog nivoa o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da se program posete šefa ruske diplomatije formira, te da su brojne zemlje izrazile zainteresovanost za održavanje bilateralnih sastanaka.
Zamenik Lavrova Sergej Rjabkov izjavio je novinarima da Sjedinjene Američke Države nisu tražile organizaciju sastanka Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena na marginama događaja u Njujorku.

Ruski novinari dobili vize sa ograničenim kretanjem

Novinari koji prate Lavrova na putovanju u Njujork dobili su američke vize sa ograničenim kretanjem.
Američka ambasada izdala je predstavnicima ruskih medija vizu kategorije S2, vizu tranzitne kategorije, koju dobijaju ljudi koji posećuju sedište UN. Ova viza predviđa ograničeno kretanje od 25 milja, odnosno 40 kilometara od centra Njujorka.
Slična situacija sa vizama desila se prošlog septembra kada su novinari pratili ministra prilikom učešća na nedelji visokog nivoa u okviru Generalne skupštine UN. Tada su takođe dobili vize tipa S2.
Od 1. jula Rusija je preuzela predsedavanje SB UN na mesec dana.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala