- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Otklonjen kvar na Makišu, snabdevanje Beograda vodom stabilno

CC0 / Unsplash/mrjn Photography / Voda
Voda - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Otklonjen je kvar na elektroinstalacijama, koji je danas oko 15 časova izazvao nestanak električne energije na celom proizvodnom pogonu „Makiš“ i kompletnu obustavu proizvodnje vode u najvećem proizvodnom pogonu u Gradu, saopštilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.
Postignuto je da prekid rada fabrike „Makiš“ traje mnogo kraće, s obzirom na to o kakvoj se vrsti kvara radilo, navodi se u saopštenju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.
Napominje se i da zahvaljujući pravovremenim i planiranim pripremama za toplotni talas i maksimalnom zalihom u rezervoarskom prostoru, najveći deo potrošača nije osetio poremećaj u snabdevanju vodom.
Sistem snabdevanja grada vodom u ovom trenutku je stabilan i ne očekuju se redukcije u vodosnabdevanju potrošača, javio je RTS.

Šapić: Do kraja dana potpuna normalizacija u vodosnabdevanju, EPS otklonio kvar

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je večeras da se do kraja dana očekuje potpuna normalizacija snabdevanja vodom, budući da je „Elektroprivreda Srbije“ otklonila kvar u fabrici vode „Makiš“.
Šapić je za Tanjug rekao da je glavni uzrok havarije u jednoj od trafostanica velika vrućina kao i da je, prema informacijama koje je dobio, EPS otklonio kvar.
Pogledajte:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala