- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Grčka ključa na više od 40 stepeni, država naredila ograničenje rada na otvorenom

© AP Photo / Yorgos KarahalisPlaža u Glifadi
Plaža u Glifadi - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2024
Pratite nas
Grčka, koju je zahvatio još jedan vreli talas, naredila je pojedinim poslodavcima da ove sedmice tokom najtoplijeg dela dana ne dozvoljavaju svojim zaposlenima da obavljaju teške poslove na otvorenom.
Među onima koji moraju da pauziraju posao od podneva do 17 časova su građevinari, dostavljači hrane, kuriri i brodograditelji, navodi portal „Katimerini“. Ovakva odluka doneta je zbog toga što se očekuje da će do petka živa u terometru dostići 42 i 43 Celzijusa u nekim delovima zemlje, saopštilo je Ministarstvo rada.
Zbog visokih temperatura i jakog vetra, izbilo je već nekoliko šumskih požara, a mnogi delovi Grčke ostajali su bez struje.
Meteorolozi kažu da temperature neće mnogo pasti pre kraja meseca. S obzirom na to da u većini Grčke pada malo ili nimalo kiše mesecima, mnoga njena ostrva, koja privlače milione turista tokom leta, takođe se bore i sa nestašicom vode.
Mobilne jedinice Crvenog krsta stacionirane su u centru Atine kako bi pružile pomoć prolaznicima koji kolabiraju zbog vrućine.
„Prolazimo kroz produženi period visokih temperatura. Sav ovaj fizički napor negativno utiče na ljudski organizam“, rekla je koordinatorka Crvenog krsta Dimitra Cekoura.
Najmanje šest turista, uključujući poznatog britanskog televizijskog voditelja Majkla Mozlija, umrlo je prošlog meseca od posledica jake vrućine, navodi portal.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala