- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Atentat na Trampa će podeliti Ameriku

© AP Photo / Gene J. PuskarDonald Tramp posle atentata
Donald Tramp posle atentata - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Pokušaj ubistva bivšeg američkog lidera Donalda Trampa verovatno će dovesti do još veće podele u Sjedinjenim Američkim Državama nego do ujedinjenja zemlje, piše „Njujork tajms“.
„Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa pre će dodatno podeliti Ameriku, nego što će je ujediniti. Nekoliko minuta nakon pucnjave vazduh je bio ispunjen besom, gorčinom, sumnjom i optuživanjem... zemlja koja je već puna neprijateljstva, još više se podelila“, navodi list.
U članku se ističe da je pokušaj atentata na Trampa nastao usled duboke polarizacije društva SAD po ideološkim, kulturnim i partijskim pitanjima.
„Često se čini da su se one (SAD) podelile na dve zemlje, čak i na dve realnosti“, ocenjuje list, precizirajući da se Amerikanci osećaju kao da su „na suprotnim stranama barikada“.
Američki predsednički kandidat Donald Tramp je u subotu prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave. Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Pristalice Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
SVET
Ukoliko se Amerika ne dozove sebi, preti joj građanski rat
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala