- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Atentat na Trampa – najveći neuspeh američke tajne službe

© AP Photo / Gene J. PuskarSnaйperы likvidiruюt strelka posle pokušeniя na Donalьda Trampa na predvыbornom mitinge v Batlere, SŠA
Snaйperы likvidiruюt strelka posle pokušeniя na Donalьda Trampa na predvыbornom mitinge v Batlere, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Pokušaj atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa može se smatrati najvećim neuspehom američke tajne službe od pokušaja atentata na Ronalda Regana 1981. godine, piše „Volstrit džurnal“.

„Incident koji se desio u subotu možda je najveća kriza tajne službe od kada je Džon Hinkli Mlađi pucao na predsednika Ronalda Regana ispred hotela ‘Vašington Hilton’ 1981. godine“, piše list.

Prema mišljenju bivšeg zamenika pomoćnika direktora službe Bila Pikla, tajna služba nema izgovora što nije uspela da obezbedi krov objekta udaljenog oko 100 metara od mesta gde se Tramp nalazio.
Američki predsednički kandidat Donald Tramp je u subotu prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave. Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
SVET
Šta se dešavalo na bini u trenutku atentata na Trampa
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala