- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Suviše milijardi dolara u igri: Nastaviće da pucaju na Trampa - dok ga ne pogode!

© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKIDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Suviše su veliki ulozi i vojnoindustrijski kompleks ne može sebi dopustiti taj luksuz da Tramp u januaru iduće godine bude inaugurisan. Velike firme imaju suviše stotina milijardi dolara umešane u to i pokušavaće da ga eliminišu sve dok u tome ne uspeju.
Ovako analitičar i politički savetnik Srđa Trifković tumači pokušaj ubistva američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, za koji kaže da je rezultat rada duboke države i intenzivne trampofobne retorike.
Atmosfera histerične mržnje protiv Trampa plod je višegodišnjeg delovanja masovnih medija koji su trampofobni do histerične krajnosti. To se, objašnjava Trifković, najbolje videlo u kontinuitetu od kampanje 2016. kada je Tramp neočekivano pobedio, kroz 2020. kada su bili pokradeni izbori, pa do 2024. godine kad Demokrate podržavaju jednu, kako Trifković kaže, karikaturu na čelu države, koja im odgovara jedino zbog toga što snage duboke države njome mogu da manipulišu kako hoće.
Duboka država je rešena da ne dopusti Trampu i da ga spreči na svaki, pa čak i ilegalan način da bude izabran, a kamoli inaugurisan za predsednika. Pokušaće i sudskim sredstvima, poput onog monstruoznog političkog procesa u Njujorku koji ga je osudio po modelu Staljinovih procesa iz 1936. i 1939. Ako im to ne uspe, pokušaće da ga smaknu, rekao je Trifković za Sputnjik.
© RTAmeričke novine ,,Njujork post", jedan od retkih medija koji ne napada Trampa
Njujork post novine - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Američke novine ,,Njujork post", jedan od retkih medija koji ne napada Trampa

Nepotkupljivi

Tramp ima dovoljno sopstvenih resursa, a istovremeno zna i da su optužbe dignute protiv njega besmislene i politički motivisane, zbog čega njegovi protivnici nemaju čime da ga ucene. Sa druge strane, nastavlja naš sagovornik, Bajden je ucenjen čovek jer je tokom cele svoje karijere bio korumpirani vašingtonski insajder koji je za sebe i svoje potomstvo obezbeđivao koruptivne poslove.
Bajden je jedan parazit na političkom tkivu Amerike i sveta već više od pola veka. Trampa nemaju čime da ucene i ma koliko on bio ekscentričan i naizgled nekoherentan, on je u krajnjoj liniji jedini čovek na američkoj političkoj sceni koji ima lični integritet. Naravno da će oni koji su ogrezli u korupciji, ideološkim manipulacijama sudskog aparata i finansijskim marifetlucima da ga optužuju da je on taj koji je korumpiran.
© AP Photo / Gene J. PuskarDonald Tramp u momentima neposredno posle atentata
Donald Tramp posle atentata - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Donald Tramp u momentima neposredno posle atentata

Prokleta je Amerika…

Trifković očekuje da će se i dalje nastaviti sudsko-kvazipravna kampanja protiv Trampa, sa ciljem da se spreči da u ključnim izborima njegovo ime uopšte i nađe na glasačkim listićima.
U normalnom svetu sad bi zaista bilo logično da i faktor simpatije za Trampa i činjenica da su Demokrate stvorile atmosferu mržnje prema njemu koja je i omogućila ovaj zločinački i teroristički potez, sve to bi značilo da će Demokrate umesto mržnje prema Trampu bar malo orijentisati svoju kampanju na odbranu lika i dela Džozefa Bajdena. Pošto Amerika nije normalna zemlja, ne očekujem da će se to desiti.
Za očekivati je, smatra Trifković, da Demokrate nastave sa insistiranjem da je Tramp, iako je preživeo pokušaj ubistva, i dalje egzistencijalna pretnja po nešto što oni zovu „američka demokratija“. To je, zapravo, kaže on, demokratija koja omogućava Demokratama da pokradu izbore i dominiraju najmoćnijom zemljom sveta totalitarnim sredstvima.
Takođe se bojim da će pored toga još jednom probati da ga ubiju, a ukoliko to ne uspeju, pokušaće još jednom. Drugim rečima, Amerika kao simulakrum demokratije u kojem vlada jedan udruženi zločinački poduhvat duboke države oličene u vojnoindustrijskom, medijskom i kongresnom kompleksu jednostavno neće dozvoliti da on dođe na vlast ili će bar učiniti sve šta može da to spreči.

Kenedi 2

Trifković podseća da ni do dana današnjeg, posle skoro šezdeset godina, nije otkriveno ko je ubio Džona F. Kenedija u Dalasu, dalekog novembra 1963. godine. To što je izvesni gangster Džek Rubi ubio navodnog atentatora Li Harvi Osvalda dok je bio pod policijskom pratnjom i pre saslušanja, jako podseća na činjenicu da je i atentator na Donalda Trampa ubijen pre nego što je iko mogao da ga sasluša.
© Public DomainBivši predsednik Amerike Džon Kenedi u Dalasu, 22. novembar 1963.
Bivši predsednik Amerike Džon Kenedi u Dalasu, 22. novembar 1963. - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Bivši predsednik Amerike Džon Kenedi u Dalasu, 22. novembar 1963.
Ovde je na delu američka duboka ili permanentna država koja ne preza apsolutno ni od čega da bi Trampa likvidirala. Ovo što je promašen njegov mozak za jedan santimetar ne znači da neće biti napravljen novi pokušaj. Vojnoindustrijski kompleks i duboka država SAD liči na demokratiju samo onoliko koliko vampir Drakula liči na živog čoveka. To je jedan simulkrum demokratije u kojem vladaju zločinci, zlikovci i gangsteri, spremni na svako krvavo delo, kako bi ostvarili kontinuitet svoje kontrole nad vojnoindustrijskim kompleksom, ljudskim glavama kroz kontrolisane medije i kontrole nad svojim kolonijama poput Nemačke gde mogu da im dignu u vazduh Severni tok 2, a da Nemci ne smeju čak ni da pitaju šta se to desilo.
Naš sagovornik podseća da nikakvi bezbednosni propusti ne mogu biti Trampova greška, jer njegova zaštita i nije u njegovim rukama. Američka Tajna služba, iako ima intrigantno ime, ne deluje po principu MI6, Udbe, Ozne, Kosa, NKVD, KGB, već predstavlja običnu tehničku za obezbeđenje predsednika, njegove porodice, bivših predsednika itd. Trampu to obezbeđenje pripada po prirodi činjenice da je četiri godine bio predsednik Sjedinjenih Američkih Država i njihov rad ne zavisi od njega.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala