- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Pojačane mere bezbednosti Putina nisu u vezi sa atentatima na zapadne političare

© POOL / Uđi u bazu fotografijaAutomobil "aurus senat" predsednika Rusije Vladimira Putina
Automobil aurus senat predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Bezbednost predsednika Rusije Vladimira Putina je pojačana, bez obzira na atentate na zapadne političare, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Bezbednost je ionako pojačana iz očiglednih razloga, bez obzira na pomenute incidente“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li će biti izmena u Putinovim radnim posetama i da li će njegovo obezbeđenje biti pojačano zbog dešavanja u Sjedinjenim Američkim Državama u vezi sa pokušajem ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa.
On je dodao da je Putinova bezbednost na odgovarajućem nivou.
„Bezbednost šefa države je na odgovarajućem nivou, uzimajući u obzir, naravno, ovu međunarodnu eskalaciju tenzija uopšte“, istakao je portparol.
Američki predsednički kandidat Donald Tramp je u subotu prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave. Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi. Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Osim toga, ranije je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kiril Budanov (na spisku terorista i ekstremista u Rusiji) izjavio da su ukrajinske specijalne službe bezuspešno pokušale da ubiju Putina.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
SVET
Šta se dešavalo na bini u trenutku atentata na Trampa
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala