- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kroz haos do spektakla i pobede u apsolutnoj drami – Argentina vlada Amerikom! /video/

© AP Photo / Rebecca BlackwellArgentina
Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je Kopa Amerika, kontinentalno prvenstvo, minimalnom pobedom nad Kolumbijom golom u nadoknadi vremena, u meču koji je obeležilo veliko odlaganje početka zbog navijačkih nereda.
Argentini je titulu doneo Lautaro Martines, golom u 112. minutu pošto je posle regularnog dela meča rezultat bio nerešen – 0:0.
A regularni deo meča je kasnio sa početkom, navijači Kolumbije su uništili kapije na „Hard rok“ stadionu i pokušali da uđu na tribine bez karata, što je nateralo organizatore na dugo odlaganje.
Pripadnici policije i redari su jurili navijače Kolumbije po stadionu kako bi sprečili potpuni haos, pitanje je sa kakvom uspešnoću, ali je utakmica morala da počne u nekom trenutku.
Iznenađujuće, Kolumbija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, imala je veći posed lopte, više šuteva i očekivalo se da postigne pogodak, ali je sjajan na golu Argentine bio Emilijano Martines sa čak šest odbrana.
U nastavku su se stvari promenile, Argentina je uvela utakmicu u balans, ali nije uspela da postigne pogodak, kao ni Kolumbija, pa se otišlo u produžetke.
Uzalud dominacija Kolumbije, u 112. minutu Lautaro Martines je uspeo da nađe lopti put do mreže za veliku prednost koja je i ostala na snazi, iako su u četvrtom minutu produžetka produžetka rivali umalo dobili penal.
Sudija Rafael Klaus se konsultovao sa VAR sobom, ali je sudija ostao pri prvobitnoj odluci da ničega spornog nije bilo i ubrzo je označio kraj meča – za veliko slavlje Gaučosa zbog 16. trofeja na Kopa Amerika i prekida niza neporaženosti rivala koji je ostao na broju 28.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala