- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Rusija će u slučaju rata lišiti NATO nadmoći u vazduhu

© Sputnik / Konstantin Morozov / Uđi u bazu fotografijaOperativni taktički raketni sistem "Iskander M" i lanser S-300 na poligonu Alabino
Operativni taktički raketni sistem Iskander M i lanser S-300 na poligonu Alabino - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Rusija će u slučaju rata oduzeti NATO-u nadmoć u vazduhu uz pomoć moćne PVO, piše „Biznis insajder“.
„Rusija je sposobna da baci izazov istorijskoj dominaciji NATO-a u vazduhu... Sjedinjenim Američkom Državama i njihovim saveznicima će verovatno biti teško da ostvare nadmoć na nebu, čak i sa čitavim eskadrilama lovaca pete generacije“, navodi se u članku.
Vazdušne snage zapadnih zemalja nikada se nisu susrele sa takvim nivoom PVO kao što je ruski. Tokom sukoba u Ukrajini, ruska vojska pokazala je da je sposobna da formira izuzetno složena područja protivvazdušne odbrane sa moćnim radarima, sredstvima za radioelektronsko ratovanje i raketnim sistemima, naglašavaju autori članka.
„Rusija je potpuno drugačiji protivnik. Ona ima teritoriju i resurse da izgradi i rasporedi veliku i sofisticiranu protivvazdušnu odbranu, koju će biti teško uništiti“, zaključuje portal.
Ranije je komandant snaga PVO i zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, general-potpukovnik Andrej Semjonov izjavio da se trupe PVO odmah prilagođavaju za suprotstavljanje raketnim napadima zapadnim oružjem. Prema rečima komandanta, borbene posade radarskih stanica i protivvazdušnih raketnih sistema od prvog dana specijalne vojne operacije neprestano unapređuju postojeće i razvijaju nove načine za suprotstavljanje vazdušnim napadima.
Pogledajte i:
https://odysee.com/$/embed/@Sputnjik.Srbija:7/Od-Cetvrtka-Do-Cetvrtka-BEZ-NATASE-spica:2?r=BtjL49NMPmCKH9jAnYgKmPnXZVrWpcuQ&autoplay=true
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala