- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: U SAD raspiruju mržnju prema političkim protivnicima

© AFP 2023 / REBECCA DROKERepublikanski predsednički kandidat Donald Tramp nakon pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp nakon pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Posle pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podsetila je da se u Sjedinjenim Američkim Državama podstiče raspirivanje mržnje prema političkim protivnicima.
„Pre tačno dva meseca skrenula sam pažnju da u se SAD bukvalno podstiče raspirivanje mržnje prema političkim protivnicima, i navela sam primere američke tradicije atentata i ubistava predsednika i predsedničkih kandidata“, napisala je Zaharova na svom Telegramu, pozivajući se na svoju objavu o pričama o pokušajima atentata na američke političare.

Komentar Margarite Simonjan

Komentarišući pucnjavu na mitingu bivšeg američkog predsednika, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, Margarita Simonjan, napomenula je da, kada su iscrpljeni svi načini da se reše nezgodnog političara, na scenu stupa „stari dobri Li Harvi Osvald“.
Li Harvi Osvald je, kako je istraga utvrdila, ubio američkog predsednika Džona Kenedija 1963. godine. Osvald je upucan dva dana nakon hapšenja.
„Gledanje Amerike je kao gledanje TV serije u kojoj je scenaristima odavno ponestalo mašte i ponavljaju se iz epizode ​​u epizodu, ali već ste navikli na junake, kao na kućne papuče, i nastavljate da gledate“, napisala je Simonjan na svom Telegramu.
Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u subotu je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je posebno zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala