- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tri verzije - ko ili šta stoji iza atentata na Trampa

© AP Photo / Gene J. PuskarTrampove pristalice na mestu mitinga, posle atentata
Trampove pristalice na mestu mitinga, posle atentata - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Predsednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin izneo je nekoliko verzija koje bacaju izvesno svetlo na atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.
Prva je, po njegovom mišljenju, kriza kroz koju prolazi američki politički sistem.

„SAD su dugo vremena sistematski stvarale preduslove za pogoršanje političke i ekonomske situacije u zemlji. Rukovodstvo je donosilo i donosi mnoge odluke nauštrb pitanja unutrašnje politike, ne obazirući se na mišljenja svojih građana“, rekao je Volodin.

U tom kontekstu, on je skrenuo pažnju i na činjenicu da se svi koraci u cilju ispravljanja dosadašnje prakse aktuelne vlasti doživljavaju kao pokušaj državnog udara i oštro suzbijaju.
Druga verzija pokušaja atentata, po njegovom mišljenju, predstavlja ozbiljan raskol u društvu.
Već dugi niz godina, Bela kuća je sukobljavala Amerikance po raznim osnovama – rasi, religiji, političkim uverenjima. Pored toga, konzervativnom stanovništvu zemlje je nametana LGBT propaganda i istopolni brakovi, tradicionalne vrednosti su se urušavale, dok se paralelno s tim, podsticala mržnja i raskol.
„Konfrontacija među političarima, privrednicima i građanima dostigla je neviđene razmere“, izjavio je predsednik Državne dume.
Treća Volodinova verzija: koncentracija aktuelne vlade SAD na mešanje u poslove suverenih država.
On smatra da je razlog za atentat mogao biti Trampov stav o ukrajinskom pitanju, s obzirom da je bivši šef Bele kuće jedan od retkih zapadnih političara koji je otvoreno govorio o potrebi da se prestane sa sponzorisanjem vojnih akcija.
„Ovu verziju potvrđuje nedavni napad na premijera Slovačke Fica. On je ranije izjavio da Zapad koristi Ukrajinu u geopolitičke svrhe u borbi protiv Rusije“, naveo je predsednik Državne Dume, praveći paralele između dva događaja.
„Zaključak: Sjedinjene Države su svojom politikom postigle da su bukvalno na ivici građanskog rata. To potvrđuju i sociološke ankete – 37 odsto smatra mogućim građanski rat ukoliko Bajden bude ponovo izabran za predsednika“, kaže Vjačeslav Volodin.
On smatra neprihvatljivim da politički protivnici u Sjedinjenim Državama i Evropi koriste podelu u društvu u svoje svrhe.
„Potrebne su temeljne promene u unutrašnjoj i spoljnoj politici Vašingtona i Brisela, u suprotnom, Zapad će se suočiti sa velikim problemima“, zaključio je Vjačeslav Volodin.
Helikopter nadleže mesto na kojem je ranjen Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
SVET
Pitanja bez odgovora: Da li je Tajna služba poštovala bezbednosne protokole na Trampovom mitingu?
Američki agenti obezbeđuju predsedničkog kandidata Donalda Trampa nakon pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
RUSIJA
Zaharova: Atentat na Trampa ─ američka demokratija dovedena do samoubilačkog stanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala