- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kari: Mnogo je istorije iza nas – biće teško pobediti Srbiju

© AP Photo / Jed JacobsohnStef Kari
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Košarkaši Srbije i Sjedinjenih Američkih Država odigraće prijateljsku utakmicu pre meča koji ih očekuje u Parizu u grupnoj fazi Olimpijskih igara, a Stef Kari pred ta dva duela istakao je da ove dve zemlje imaju bogatu istoriju međusobnih mečeva.
Posle sjajnog izdanja koje su košarkaši Srbije prikazali protiv Francuske, pre Olimpijskih igara imaće još dve provere. U Abu Dabiju čekaju ih susreti sa Australijom i Sjedinjenim Američkim Državama.
Pred put u Pariz i pripremama za Igre govorio je i Stef Kari.
„Ove utakmice su jako bitne. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri nedelje“, rekao je Kari.
Ističe da Amerikanci vrlo dobro poznaju reprezentaciju Srbije, a on se seća i meča sa Orlovima još iz mlađih dana.
„Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas“, rekao je Kari.
Za srpski tim Amerikanac je imao samo reči hvale.
„Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama“, poručio je američki košarkaš.
Ovo će za Stefa Karija biti prve Olimpijske igre u karijeri.
„Sve je dosad bilo izuzetno, ovde su momci koji su mnogo toga postigli u svojim karijerama. Zabavno nam je i svi smo spremni za ono što sledi. Došli smo ovde, ostavili ego po strani i doneli samo pozitivne stvari iz istih, zaboravili smo na sve ostalo osim na ono što nam je najvažnije, a to je da pobedimo. Osećam se kao dete u prodavnici igračaka, jer još nisam imao priliku da iskusim Olimpijske igre“, rekao je Stef Kari.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
SPORT
Vilanderova prognoza pred finale: Veće šanse Đokoviću!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala