- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poslanica Vrhovne rade: Glavni komandant ukrajinske vojske spreman da potpiše kapitulaciju

© AP Photo / Vadim GhirdaGeneral-pukovnik Oleksandr Sirski
General-pukovnik Oleksandr Sirski - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Poslanica Vrhovne rade Ukrajine Marijana Bezuglaja izjavila je da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski pristaje na prekid vatre, pa čak i na kapitulaciju ukrajinskih trupa i da ne veruje u pobedu Kijeva.
Bezuglaja je na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk (ekstremistička organizacija, zabranjena u Ruskoj Federaciji) kritikovala Sirskog, rekavši da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine zločinac i da svaki dan njegovog mandata smanjuje borbenu efikasnost ukrajinskih trupa.
„Mnogi izvori su mi potvrdili dve izuzetno važne tačke u vezi sa položajem Sirskog i njegove pratnje: pristaje da potpiše primirje i sve vrste varijacija na temu kapitulacije i nametanja mira, ne veruje u pobedu i iskreno smatra da nismo u stanju da steknemo prednost nad Rusima na sopstvenoj zemlji“, napisao je Bezuglaja.
Prema njenim rečima, Sirski je doneo odluku da rotira neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine, uprkos prigovorima komandanata koji su direktno uključeni u sukob. Kao rezultat, kaže poslanica, probijena je odbrana Oružanih snaga Ukrajine u Torecku i Njujorku u DNR.
Bezuglaja je ranije optužila ukrajinskog ministra odbrane Rustema Umerova da ne kontroliše situaciju u Oružanim snagama Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala